media artes

nyheter

Friktion - Feral Circuits - Buzzword - Gravier et Coton

Varmt välkommen till workshopfestivalen FRIKTION.
En dag med intressanta göranden och nya upplevelser. Friktion kan uppstå i alla möten. Detta är en risk, men också en möjlighet.

Anmälan sker till info@mediaartes.net
Anmälan är bindande och platserna är begränsade. Det är först till kvarn som gäller. Kostnad för medlem 0kr eller bli medlem för 50kr och kom in gratis. Studerande 0kr
Start 11.50 avslutas med en måltid 18.10

27 October 2021


Open Call till Friktioner

Friktionsfestivalen på Italienska Palatset 27/11 2021
Den 27 november blir det worskshopfestival på temat friktion. Det är Media Artes och Italienska Palatset som vill skapa en mötesplats för regionens konstnärer. Nu uppmanar vi alla konstnärer i regionen att skicka in ett förslag på workshop som berör temat friktion. Och med konstnärer menar vi dig som håller på med dans, litteratur, bild, ljud, musik, video, scenkonst eller från något annat håll där du befinner dig och ser dig som konstnär.

Skriv några rader om din workshopide till Media Artes så att vi förstår hur intressant den är. Vi kommer att ha tre stycket workshops under dagen så det finns inte utrymme för någon heldagswokshop den här dagen. Till varje workshop utgår en ersättning om 5000 kr inklusive material. Arvoderingen kräver F-skattsedel.

Skicka din ansökan till info@mediaartes.net

Till er som inte leder workshop uppmanar vi att skriva in datumet i kalendern så att ni kan vara med.
==/== ==/== == ==/== == == == ==/== == == == == == == ==/== == == == == ==…

Den 27 november bjuder Media Artes och Italienska Palatset in till workshopfestival på temat friktion. Festivalens intention är att skapa svängrum för handen och tanken tillsammans med andra konstnärer i regionen. De vill skapa en annorlunda kontaktyta och hoppas att många ser möjligheten och skriver in datumet med stora bokstäver i kalendern. Efter sommaren kommer det att gå ut ett open call för dig som har en workshopidé på temat friktion.
Kontakt: jan@carleklev.se

18 June 2021


A Walk in the Woods

Reine Jönsson, en pianotrio i 65 delar förlagd i en webbmiljö där enbart början och slutet alltid låter likadant. Det är ett verk som går att framföra i ett nästan oändligt antal varianter och det är du, genom att göra val, som avgör hur det kommer att låta! Musiker: Love Derwinger-piano, Mats Olofsson-cello, Magnus Holmander-klarinett. www.musikisyd.se/nyheter/a-walk-in-the-woods-en-audiovisuell-upplevelse-av-reine-jonsson
Projektet A Walk in the Woods görs i samarbete mellan Musik i Syd, Båstad Kammarmusikfestival och Reine Jönsson med stöd från Musikverket.

5 May 2021


Media Artes i MiS Magasin

Att ersätta liveupplevelsen går inte, men går det att göra på annat sätt? I Musik i Syds Magasin berättar Marsel Nichan om hur Media Artes arbetar på ett nytt sätt för att kunna genomföra kulturella upplevelser och för att kunna betala artister.

16 April 2021


äldre nyheter »