media artes

nyheter

Media Artes i Nyhetsbrev Konst i Kronoberg Juni 2021

Friktionsfestivalen på Italienska Palatset 27/11 2021
Den 27 november bjuder Media Artes och Italienska Palatset in till workshopfestival på temat friktion. Festivalens intention är att skapa svängrum för handen och tanken tillsammans med andra konstnärer i regionen. De vill skapa en annorlunda kontaktyta och hoppas att många ser möjligheten och skriver in datumet med stora bokstäver i kalendern. Efter sommaren kommer det att gå ut ett open call för dig som har en workshopidé på temat friktion.
Kontakt: jan@carleklev.se

18 June 2021


A Walk in the Woods

Reine Jönsson, en pianotrio i 65 delar förlagd i en webbmiljö där enbart början och slutet alltid låter likadant. Det är ett verk som går att framföra i ett nästan oändligt antal varianter och det är du, genom att göra val, som avgör hur det kommer att låta! Musiker: Love Derwinger-piano, Mats Olofsson-cello, Magnus Holmander-klarinett. www.musikisyd.se/nyheter/a-walk-in-the-woods-en-audiovisuell-upplevelse-av-reine-jonsson
Projektet A Walk in the Woods görs i samarbete mellan Musik i Syd, Båstad Kammarmusikfestival och Reine Jönsson med stöd från Musikverket.

5 May 2021


Media Artes i MiS Magasin

Att ersätta liveupplevelsen går inte, men går det att göra på annat sätt? I Musik i Syds Magasin berättar Marsel Nichan om hur Media Artes arbetar på ett nytt sätt för att kunna genomföra kulturella upplevelser och för att kunna betala artister.

16 April 2021


Tygdjurssonaten av Reine Jönsson

Reine Jönsson tonsättarens som har och haft starka kopplingar till Media Artes visar Tygdjurssonaten – ett stycke kammarmusik för elektronisk uggla, panda och katt genom Musik i Syd Channel den 31 mars kl. 19.00
Här kan du se hela konserten https://vimeopro.com/user34363310/tygdjurssonaten

31 March 2021


äldre nyheter »