media artes

arkiv kalender

Även slutet har en början

Italienska Palatset - Media Artes X-Scen - MäM - Galleriet den 3 December 2022 kl. 16:00

En eftermiddag som bjuder på Ylva Qs intrikata och skavande elektroniska kompositioner. Erik Månelds böljande smaksensationer och Ericsson och Reuters galna musik som är minst lika visuellt stimulerande som den är musikaliskt retande. Varmt välkomna till Italienska Palatset på musik och mat i en härlig kakafoni.

16.00 Ylva Q. Arkvik
17.00 MäM
18.00 Reuter & Ericsson
- Fri entré -

Läs mer »

Duo Gelland

Musik i Syd - Nygatan 6 den 19 November 2022 kl. 16:00

Duo Gelland utmärker sig med ett spel som förenar starka uttryck, intensiv scennärvaro och enorm klanglig mångfald.
Inför konserten har duon samverkat med tre tonsättare och kommer att uruppföra musik av Thomas Liljeholm, Marsel Nichan och Hans Parment.
- Fri entré -

Läs mer »

XII Gitarrduo - Emil Nordén och Mikael Bremer

Växjö Konsthall den 29 Oktober 2022 kl. 16:00

Gitarrduon XII började spela tillsammans i Virdakvartetten. Profilen ligger på minimalistisk klassisk gitarrmusik med flera egna arrangemang på musik av bland annat Arvo Pärt och Philip Glass. I år samarbetar duon med eleverna vid vid S:t Sigfrids folkhögskola. Gitarrduon kommer att uruppföra verk av Anna Carlén och Sigurbrandur Båvner som går andra året i komposition.
- Fri entré -

Läs mer »

Soloharpa - Stina Hellberg Agback

Växjö Konsthall den 8 Oktober 2022 kl. 16:00

Stina Hellberg Agback har studerat vid Musikhögskolan i Stockholm, Trinity College of Music samt Berklee College of Music. Hennes profil är inom samtida och improviserad musik och spelar lika gärna nutida konstmusik som jazz och fri improvisation. Som klassisk musiker kan vi höra henne med Uppsala Kammarorkester, Stockholms Blåsarsymfoniker och Trio Älvkvarn, och som jazzmusiker spelar hon bland annat med SHA3K, Namna och Mattias Risbergs Mining. Hellberg Agback arbetar med att utveckla harpans användningsområde och prövar gärna nya speltekniker och kreativa kompositionsformer
- Fri entré -

Läs mer »

[12 3 4 5    »