media artes

arkiv kalender

Duo Gelland

Musik i Syd - Nygatan 6 den 19 November 2022 kl. 16:00

Duo Gelland utmärker sig med ett spel som förenar starka uttryck, intensiv scennärvaro och enorm klanglig mångfald.
Inför konserten har duon samverkat med tre tonsättare och kommer att uruppföra musik av Thomas Liljeholm, Marsel Nichan och Hans Parment.
- Fri entré -

Läs mer »

XII Gitarrduo - Emil Nordén och Mikael Bremer

Växjö Konsthall den 29 Oktober 2022 kl. 16:00

Gitarrduon XII började spela tillsammans i Virdakvartetten. Profilen ligger på minimalistisk klassisk gitarrmusik med flera egna arrangemang på musik av bland annat Arvo Pärt och Philip Glass. I år samarbetar duon med eleverna vid vid S:t Sigfrids folkhögskola. Gitarrduon kommer att uruppföra verk av Anna Carlén och Sigurbrandur Båvner som går andra året i komposition.
- Fri entré -

Läs mer »

Soloharpa - Stina Hellberg Agback

Växjö Konsthall den 8 Oktober 2022 kl. 16:00

Stina Hellberg Agback har studerat vid Musikhögskolan i Stockholm, Trinity College of Music samt Berklee College of Music. Hennes profil är inom samtida och improviserad musik och spelar lika gärna nutida konstmusik som jazz och fri improvisation. Som klassisk musiker kan vi höra henne med Uppsala Kammarorkester, Stockholms Blåsarsymfoniker och Trio Älvkvarn, och som jazzmusiker spelar hon bland annat med SHA3K, Namna och Mattias Risbergs Mining. Hellberg Agback arbetar med att utveckla harpans användningsområde och prövar gärna nya speltekniker och kreativa kompositionsformer
- Fri entré -

Läs mer »

Virdakvartetten

Växjö Domkyrka den 22 Maj 2022 kl. 17:00

Virdakvartetten är en grupp om fyra klassiska gitarrister från Växjötrakten, Mikael Bremer, Emil Nordén, Olle Norén och Janne Heiskanen. Kvartetten har i huvudsak fokuserat på modern minimalistisk musik. "Att spela denna musiken på gitarr ger en påtaglig rytmisk spänning och tydliga klanger." Kvartetten har sedan några år tillbaka ett nära pedagogiskt samarbete med kompositionselever på Sankt Sigfridsfolkhögskola som också avspeglar sig i konsertprogrammet.
- Fri entré -

Läs mer »

[12 3 4 5    »