media artes

arkiv kalender

Company & Friends

Växjö Konsthall den 29 November 2023 kl. 19:00

Elever från Växjö Kulturskola och Sankt Sigfrids folkhögskola framför samtida musik, under ledning av Emil Nordén, Mikael Bremer och Hans Parment. Minimalistiska stycken för gitarr, flöjtduetter och ett uruppförande A Nice Thought för stråkar av Marcus Frosth.
- Fri entré -

Läs mer »

XII Gitarrduo - Emil Nordén och Mikael Bremer

Växjö Konsthall den 25 November 2023 kl. 16:00

Gitarrduon XII började spela tillsammans i Virdakvartetten. Profilen ligger på minimalistisk klassisk gitarrmusik med flera egna arrangemang på musik av bland annat Arvo Pärt och Philip Glass. Konserten bjuder också på 4 uruppföranden av kompositionseleverna Albin Fiskesjö, Marcus Frosth, Nils Isberg och Putte Rydman från Sankt Sigfrids folkhögskola.
- Fri entré -

Läs mer »

Ann Elkjär & Rhythm Art Duo - flöjt och slagverk

Orkestersalen Växjö Kulturskola den 21 Oktober 2023 kl. 16:00

Rhythm Art Duo och flöjtisten Ann Elkjär vill återuppta traditionen - mer flöjt- och slagverksmusik till kammarmusikpubliken! Med sig har de till exempel Lou Harrisons nutida klassiker First Concerto, som de även spelade in på CD:n Carousel nyligen. Trion samarbetar nära med flera nu levande tonsättare vilket gör att programmet ständigt förnyas. Trion brukar få beröm för virtuost spel i en ny men härlig klangvärld, en nära publikkontakt och konsertupplevelser med glimten i ögat, men också för folkbildande och smått humoristiska presentationer.
Konserten sker med stöd ifrån Region Kronoberg
- Fri entré -

Läs mer »

Reflections

Växjö Konsthall den 23 September 2023 kl. 16:00

Reflections är ett konsertprogram som med hjälp av musik belyser olika aktuella teman. Konstellationen är 2 saxofoner och theremin vilket är ett instrument som uppfanns 1919 av den ryske fysikern Lev Termen (Leon Theremin) och således får sitt 100-årsjubileum år 2019. Programmet består av 4 verk för olika konstellationer av ensemblen (solo, duo, trio) vilka länkas ihop på olika sätt till en musikföreställning om ca 60 minuter utan paus.
- Fri entré -

Läs mer »

[12 3 4 5    »