media artes

kalender

XII Gitarrduo - Emil Nordén och Mikael Bremer

Växjö Konsthall den 25 November 2023 kl. 16:00

Gitarrduon XII började spela tillsammans i Virdakvartetten. Profilen ligger på minimalistisk klassisk gitarrmusik med flera egna arrangemang på musik av bland annat Arvo Pärt och Philip Glass. Konserten bjuder också på 4 uruppföranden av kompositionseleverna Albin Fiskesjö, Marcus Frosth, Nils Isberg och Putte Rydman från Sankt Sigfrids folkhögskola.
- Fri entré -

j

XII gitarrduo
Emil Nordén har studerat klassisk gitarr vid Musikhögskolan i Malmö för Göran Söllscher och Gunnar Spjuth. Fokus i musicerandet ligger vid klassisk gitarrmusik som i sig är väldigt brett, med allt från luttranskriptioner på renässansmusik till helt nyskriven musik. Emil har spelat och turnerat i flera kammarmusiksättningar i Sverige och utomlands.

Mikael Bremer har studerat klassisk gitarr vid Musikhögskolan i Stockholm för Mats Bergström, Peter Berlind-Carlsson och Eric Lammers. Mikael har lång erfarenhet av duokonserterande, bland annat med Blockflöjtisten Matilda Bremer, främst med barock, renässans och folkmusik. På senare år har Mikael även breddat sig till att spela barockluta.

Konsertprogram
Pianoetyder - Philip Glass (1937-)
Etyd no. 2
Etyd no. 8
Etyd no. 16

Serenade of the Drylands - Albin Fiskesjö (2004)

Duo - Nils Isberg (2004)

Scintilla - Marek Pasieczny (1980-)
Part one
Part two 'Psalm'
Part three

Ett hjärta brister för världen - Putte Rydman (2003)

Orörlig - Marcus Frosth(2002)

Beatlerianas - Leo Brouwer (1939-)
She's Leaving Home
Penny Lane
The Fool on the Hill