media artes

kalender

Även slutet har en början

Italienska Palatset - Media Artes X-Scen - MäM - Galleriet den 3 December 2022 kl. 16:00

En eftermiddag som bjuder på Ylva Qs intrikata och skavande elektroniska kompositioner. Erik Månelds böljande smaksensationer och Ericsson och Reuters galna musik som är minst lika visuellt stimulerande som den är musikaliskt retande. Varmt välkomna till Italienska Palatset på musik och mat i en härlig kakafoni.

16.00 Ylva Q. Arkvik
17.00 MäM
18.00 Reuter & Ericsson
- Fri entré -

j

Ylva Q. Arkvik har en gedigen musikbakgrund. Hennes musik är inte sällan kärv, ibland hettande intensiv, men ännu oftare sorgset återhållen till sin karaktär och genomströmmad av en sorts drömsk, skavande melodik. Dessa karakteristiska drag möter man bland annat i stråkkvintetten ”Tid läggs som tunt papper över beröringen”, liksom i ”Qué” för saxofonkvartett och i ”Skarpa, vassa” för soloviolin. I motsats till en del andra i sin generation är inte Arkviks musik nämnvärt präglad av stilblandningar, utan förankrad i en modernistisk tradition och med ett starkt koncentrerat uttryck. Ylva Q. har framför allt komponerat instrumentalmusik alltifrån solostycken till orkester och opera, men även elektroakustiska verk och stycken för instrument och band.

Program
Gregorian Chant för theremintrio (version för en theremin)
Soundscapes för theremin och EAM
Clou för EAM
Som en drömmare för theremin, röst och EAM
== == ==

ERICSSON & REUTER
Mikael Ericsson och Mikael Reuter utforskar gränslösa musikaliska möjligheterna genom found objects, trummor, samplers och skänkta syntar. Ericsson och Reuter har samarbetat sedan tidigt 90-tal och de senaste åren har de arbetat med video, ljud och performance i olika konstellationer. Deras allra senaste samarbete ”Field recordings” Spana in @ericssonreuter på Instagram.