media artes

kalender

Virdakvartetten

Sankt Sigfrids Folkhögskola den 23 October 2021 kl. 16:00

Virdakvartetten är en grupp om fyra klassiska gitarrister från Växjötrakten, Mikael Bremer, Emil Nordén, Olle Nordén och Janne Heiskanen. Kvartetten har i huvudsak fokuserat på modern minimalistisk musik. Att spela denna musiken på gitarr ger en påtaglig rytmisk spänning och tydliga klanger. Kvartetten har under ett par år arbetet intimt ihop med kompositionseleverna på Sankt Sigfrids Folkhögskola och dess lärare Hans Parment. Under lördagens konsert kommer vi bl.a få höra verk av Ebba Malgeryd, Cornelia Karlsson, Hannes Hjohlman, Jonathan Frendel, Karl Broberg och Salomon Hedqvist.
- Fri entre -

Läs mer »


Kwartludium

Nygatan 6, Musik i Syd den 13 November 2021 kl. 15:00

Kwartludium bildades 2002 med ett fokus på att framföra verk skapade speciellt för denna ensemble av unga tonsättare verksamma både i Polen samt utomlands. De har spelat vid bland annat International Festival of Contemporary Music Warsawa Autumn, Unound in New York, Beijing Modern Music Festival och Daegu Contemporary Music Festival. Sedan 2014 har Kwartludium samarbetat med konstnärsnämnden. Några utav kompositörer som har deltagit i samarbetet är Rei Munakata, Joakim Sandgren, Mika Pelo, Fredrik Gran, Dror Feiler, Ivo Nilsson, Marsel Nichan och Henrik Denerin.
• Konserten sker i samarbete med Musik i Syd • Medfinansierad av Polska kulturministern, riksantikvariet och sporten från fonden för främjande av kultur - en statlig specialfond • Med stöd av polska institutet i Stockholm •

- Fri entre -

Läs mer »


Friktion

Italienska Palatset, Media Artes X-scen/galleriet den 27 November 2021 kl. 12:00

Call for work och öppen scen…
Friktionsfestivalen på Italienska Palatset 27/11 2021
Den 27 november blir det worskshopfestival på temat friktion. Det är Media Artes och Italienska Palatset som vill skapa en mötesplats för regionens konstnärer. Nu uppmanar vi alla konstnärer i regionen att skicka in ett förslag på workshop som berör temat friktion. Och med konstnärer menar vi dig som håller på med dans, litteratur, bild, ljud, musik, video, scenkonst eller från något annat håll där du befinner dig och ser dig som konstnär.

Läs mer »


Jörgen Pettersson & Jonny Axelsson

Dag och plats för konserten är ännu inte bestämd… den 31 December 2021 kl. 00:00

Musik för saxofon och slagverk
Dag och plats kommer senare.

Läs mer »


Virdakvartetten

Växjö Domkyrka den 12 February 2022 kl. 17:00

Virdakvartetten är en grupp om fyra klassiska gitarrister från Växjötrakten, Mikael Bremer, Emil Nordén, Olle Nordén och Janne Heiskanen. Kvartetten har i huvudsak fokuserat på modern minimalistisk musik. Att spela denna musiken på gitarr ger en påtaglig rytmisk spänning och tydliga klanger.

Läs mer »


kalenderarkiv »